Bu Blogda Ara

8 Aralık 2013 Pazar

Mücadele sporları için Street Workout

Uğraşanlar bilirler ki, mücadele sporları için dayanıklılık kadar patlayıcı güç de çok önemlidir. Dayanıklılık için yüksek ve hızlı tekrarlı egzersizler olmazsa olmazdır zaten. (Hatırlarsanız SW altyapısı için de öncelikli olarak dayanıklı kaslar gerektiğini söylemiştik. )

Eğer boks gibi herhangi bir mücadele sporu ile uğraşıyorsanız hız ve dayanıklılık sizin için herşeydir. Tek gereken şeyler bunlar değil belki fakat bunlar olmadan olmaz, bu da bir gerçek.

Bunların kazanımı için her antrenman yaptığınız zaman, tekrarları nizami ve elinizden geldiği kadarıyla hızlı yapmalısınız.

Fakat bunun yanında, bazı patlayıcı egzersiz türlerini de yapmanızda fayda var. Bunların çok faydasını görürsünüz. Bunlardan bazılarını söyleyecek olursam :

1- Clap Push Up
2- Superman Push Up
3- One leg fall back push up
4- Clap Pull Ups
5- Muscle Up
6- Burpee
7- Jump Squat
8- Pistol Squat

Bunlardan bazıları (örn. muscle up, superman gibi) ileri seviye egzersizler ama onlara nasıl ulaşılabileceği zaten ileride illaki işleyeceğim konular. O nedenle şimdilik bir kenarda dursunlar. Sizin yapmanız gereken, bu hareketleri mümkün olduğunca hızlı(nizami olmak şartıyla) ve yüksek tekrarlar şeklinde çalışmanız. Bu size hem kondisyon, hem dayanıklılık, hem de patlayıcı güç olarak dönecektir.


Bu arada arkadaşlar kusuruma bakmayın, blog henüz çok yeni. Okuyucu sayısı da henüz çok az. Fark ettiyseniz günde 1 yazı giriyorum fakat bunun nedeni bu aralar zamanımı biraz dinlenmeye ayırıyorum. Zira çok yoğun bir dönem atlattım. Önümüzdeki günlerde artık günde en azından 3er yazı girmeyi planlıyorum. Arada sırada vücut ağırlığı kullanılarak kas gruplarını nasıl çalıştırıp geliştireceğinizi program halinde yayınlayacağım. Bu arada hedefe yönelik program oluşturma serisine de aynen devam edeceğim. Çok zaman ayıramadım fakat bu günden sonra aktif bir şekilde işinize yarayacak yazılar makaleler gireceğim. Takipte kalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder