Bu Blogda Ara

4 Aralık 2013 Çarşamba

Street Workout

Nedir bu ? Öncelikle buradan bir giriş yapalım. Pek ala, günümüzde her erkeğin, bayanın yani her bireyin; ideal fiziğe kavuşmak gibi bir hedefi, isteği yada hayali vardır. Kim istemez ki zaten ? Erkekler için; geniş sırt, düşük yağ oranı, dilim dilim karın kasları, büyük omuz başları, büyük göğüs, kol kasları, ayrıca da herkes tarafından sevilmese de, şekilli define bacak kasları. Bayanlar için; ince bir bel, sıkı ama iri olmayan kaslar, atletik ve formda bir görünüş. Güzel şeyler değil mi ? Tabii ki herkesin böyle bir hedefi vardır diye tahmin ediyorum. Bugün sorsanız, böyle bir şeyi nasıl yapabilirim diye. Size gelecek cevap basittir: Spor salonuna git. Fakat madem gerçeklerden konu açıldı, o zaman şunun da bilinmesinde ve konuşulmasında fayda var ki, herkesin spor salonuna gidecek maddi imkanı, zamanı, yada hali olmayabiliyor. Bu bir gerçek. İşte Street Workout da zaten bu sayede ortaya çıkmış bir akım. Street Workout yapmak için ağırlığa ihtiyacınız yok, pahalı salonlara ihtiyacınız yok, makinlere ihtiyacınız yok, öyle saatlerinizi ayırmanıza da ihtiyacınız yok. Çünkü Street Workout, bulunduğun yerde çevreyi iyi kullanarak olabildiğince iyi bir antrenman gerçekleştirmek. Ne zaman isterseniz, nasıl isterseniz, ne kadar isterseniz yapabilirsiniz. Bunda; hiçbir sınır, kota yok. Tek rakibiniz: kendinizsiniz.

Şimdi diyeceksiniz, ağırlık falan olmadan bench press yapmadan dambıl curl yapmadan nasıl kas yapacaz. Bunlara zaten ihtiyacınız yok bir kere. Ama günümüzde çok iyi pazarlandığı için insanlar artık bunu bir zorunluluk/gereklilik olarak görüyor, bir çok şey gibi. Sporun her türlüsü iyidir. Benim felsefem de budur zaten. Ben, mücadele sporu yanında SW yapan birisiyim. Bugüne kadar sahip olduğum bilgileri, tecrübeleri daha da fazla kişiye yaymak için, yardımcı olmak için, paylaşmak için şuan bu blogta yazıyorum.

Peki ya street workout yapanların aldığı sonuçlar nasıl ? Bir görmek ister misiniz ? Peki o zaman. Size birkaç isim vereyim, Hannibal For King gibi bu işi 16 senedir yapan birisi değil de. Daha kısa süredir yapan birkaç insanın aldığı sonuçlara bir bakın :

1- Frank Medrano
2- Denis Minin
3- Lazar Novovic


Birçok kişi bu adamlar için kesin arkadan ağırlık çalışıyorlar sonra çıkıp böyle reklam yapıyorlar tarzı konuşabilir. Sonuçta burada kimsenin kafasına silah dayayıp birşeylere inandırmaya çalışmıyoruz, tek amaç sizlere yardımcı olabilmek. İmkansız olarak gördüğünüz şeyler, aslında o kadar da imkansız gelmeyecek...

Bu Blogda neler paylaşacağıma gelirsek ufak bir liste halinde yazıp bu ilk yazıma noktayı koyayım:

# Genel Street Workout bilgisi
# Street Workout un kazandırdığı beceriler
# Street Workouta nasıl başlanabileceği
# Street Workoutta amaca yönelik programların nasıl yapıldığı
# Dikkat edilmesi gereken noktalar
# İleri seviye Street Workout sporcularının makalelerinin ve ropörtajlarının Türkçe çevirileri
# Doğru beslenme hakkında bilgiler
# Makale makale ve makale


Bunlar bazıları. Elimden geldiğince zaman buldukça (zaman ayırıcam illaki) bu spor ve bununla ilgili herşey hakkında mümkün olduğunca çok yazı girip, yardımcı olacağım herkese. Umarım yararlı, faydalı bir blog olur. Şimdilik bu kadar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder